Υλικά

  • 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 280 γραμμάρια νερό
  • 9 γραμμάρια ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 150 γραμμάρια μέλι για το γαρνίρισμα
  • 1/4 της κούπας ψιλοκομμένα καρύδια για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

  1. Ξεκινήστε διαλύοντας την μαγιά στο νερό. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε τη να φουσκώσει για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ προσθέστε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το αλάτι και ανακατέψτε τα. Προσθέστε το μείγμα στη μαγιά και βάλτε και την 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Χτυπήστε με σύρμα χειρός όλα τα υλικά μαζί, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το μείγμα να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά.
  3. Σε ένα μέτριου μεγέθους τηγάνι ρίξτε αρκετό φυτικό λάδι για να τηγανίσετε τους λουκουμάδες. Ζεστάνετε το λάδι σε υψηλή θερμοκρασία (175-180C) μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Ελέγξτε αν το λάδι είναι αρκετά καυτό ρίχνοντας λίγο από το μείγμα.
  4. Πάρτε μια χούφτα της ζύμης στην παλάμη σας και πιέστε την, μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας, επάνω σε ένα υγρό κουταλάκι του γλυκού. Στη συνέχεια, ρίξτε το στο λάδι και τηγανίστε μέχρι να ροδίσει. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει η επιφάνεια από το τηγάνι. Είναι σημαντικό να βουτάτε το κουτάλι σε ένα ποτήρι νερό κάθε φορά, έτσι ώστε το μείγμα να μην κολλάει πάνω του.
  5. Ενώ τηγανίζετε, χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να βυθίσετε τους λουκουμάδες μέσα στο λάδι και να τους γυρίσετε, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Βάζουμε τους λουκουμάδες σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
  6. Όταν τελειώσουμε με το τηγάνισμα, αυτοί οι υπέροχοι Ελληνικοί λουκουμάδες, τους περιχύνουμε με μέλι, κανέλα και τα ψιλοκομμένα καρύδια. Απολαύστε!