Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κούπες χλιαρό νερό
Σερβίρισμα
- 1/2 κούπα ζεστό μέλι
- Μερικά ψιλοκομμένα καρύδια
Οδηγίες
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, ώστε να διαλυθεί τελείως η μαγιά.
- Στο ίδιο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά για τις τηγανίτες και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο μέχρι να καλύψει το κάτω μέρος του τηγανιού (περίπου 2 κουταλιές της σούπας).
- Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα, (ανάλογα με το πόσο μεγάλες θέλουμε τις τηγανίτες) στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τις τηγανίτες σε δόσεις (3-4 κάθε φορά), μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρώμα.
- Τις μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το λάδι και επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Σερβίρουμε όσο ακόμα είναι ζεστές και περιχύνουμε το ζεστό μέλι. Στη συνέχεια τις πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια. Απολαύστε!