Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κούπες χλιαρό νερό

Σερβίρισμα

  • 1/2 κούπα ζεστό μέλι
  • Μερικά ψιλοκομμένα καρύδια

Οδηγίες

  1. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, ώστε να διαλυθεί τελείως η μαγιά.
  2. Στο ίδιο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά για τις τηγανίτες και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.
  4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο μέχρι να καλύψει το κάτω μέρος του τηγανιού (περίπου 2 κουταλιές της σούπας).
  5. Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα, (ανάλογα με το πόσο μεγάλες θέλουμε τις τηγανίτες) στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τις τηγανίτες σε δόσεις (3-4 κάθε φορά), μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρώμα.
  6. Τις μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το λάδι και επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  7. Σερβίρουμε όσο ακόμα είναι ζεστές και περιχύνουμε το ζεστό μέλι. Στη συνέχεια τις πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια. Απολαύστε!